Medlemsbrev / Jäsenkirje

Pargas Kalks Tennisklubb r.f. medlemsbrev 21.4.2023

Bästa medlem,

tanken är att vi snart får köra igång utesäsongen i Malmnäs, så det är dags att komma ut med lite info om kommande säsong. Årsmötet hölls 12.12.2022. Det blev små förändringar i styrelsen. Daniel Wikman fortsätter som ordförande men vice-ordförande Olle Sjövall valde att avgå, och till ny vice-ordförande valdes Pekka Laitasalo. Kristian Lehtola (sekreterare), Camilla Engman (kassör) samt Mikael Ramstedt (planmästare) fortsätter i styrelsen, och som ny medlem valdes in Peter Bröckl (andra planmästare).

Till medlems- och spelavgifterna har det kommit små förhöjningar. För de medlemmar som vill ha egen plannyckel är medlemsavgiften 75,- och för dem som vill spela, men inte behöver egen nyckel, är medlemsavgiften 45,-.

Medlemsavgift inkl. plannyckel (Seniorer) 75 €
Medlemsavgift (Familjemedlemmar och juniorer, < 18 år) 20 €
Medlemsavgift (Seniorer) 45 €

Nyckeln till banorna (en nyckel per hushåll) får du vid Malmnäs banor måndag kvällar efter kl. 17, eller enligt överenskommelse med styrelsemedlemmarna. Styrelsens kontaktuppgifter finns på våra websidor (www.pargaskalkstennisklubb.fi).

OBS. Vi ber er returnera förra säsongens nyckel då ni avhämtar den nya nyckeln.

I bokning av speltid fortsätter vi med e-bokning (www.evaraus.fi/pargaskalkstennis/kalenteri/5/6).

Planskötaren finns på plats såsom tidigare somrar mellan 10 – 14 med avbrott på dagen då han/hon är nere för att sköta om stadens banor vid gästhamnen.

Måndagsturneringen fortsätter som förut då banorna är bokade från kl. 16 – 20 för medlemmarnas turneringsspel.

Vi fortsätter även med rankingspelen samt sommar-cup. Dessa är öppna för alla  intresserade med spelrätt, och vi hoppas vi kan få fler kvinnor med!

Tyvärr ordnas det inga tenniskurser denna sommar i Pargas. De som är intresserade av att lära sig tennis, kan kontakta styrelsen. Det arrangeras kurser i St.Karins och Åbo.

Till slut vill jag åter påminna er om hur viktigt det är att värna om tennisbanornas goda skick. Även om vi har en planskötare betyder det inte att spelarna är befriade från sin skyldighet att borsta och vattna planen efter spel. Jag vill även anmärka om att spel under regn, eller på våt bana efter regn, är förbjudet.

Ha en skön vår, vi ses, senast i Malmnäs!

Daniel Wikman
ordförande, Pargas Kalks Tennisklubb

———————————————————————————-

Pargas Kalks Tennisklubb r.y. jäsenkirje 21.4.2023

Hyvä jäsen,

pääsemme pian aloittamaan pelit Malmnäsissä, joten tässä hieman infoa tulevasta kaudesta. Vuosikokous pidettiin 12.12.2022. Hallituksen kokoonpanoon tuli pieniä  muutoksia. Daniel Wikman jatkaa puheenjohtajana mutta vara-puheenjohtaja Olle Sjövall päätti jättää hallituksen. Uudeksi vara-puheenjohtajaksi valittiin Pekka Laitasalo. Kristian Lehtola (sihteeri), Camilla Engman (rahastonhoitaja) sekä Mikael Ramstedt (kenttämestari) jatkavat hallituksessa ja uudeksi jäseneksi valittiin Peter Bröckl (toinen kenttämestari).

Jäsen- ja pelimaksuihin on tullut pieniä korotuksia. Niille jäsenille, jotka haluavat oman avaimen kentille on jäsenmaksu 75,-. Niille jotka haluavat pelata, mutta eivät tarvitse omaaa avainta, on jäsenmaksu 45,-.

Jäsenmaksu sis. kentän avaimen (Seniorit) 75 €
Jäsenmaksu sis. pelioikeuden (Perheenjäsenet ja juniorit, < 18 v.) 20 €
Jäsenmaksu (Seniorit) 45 €

Avaimen kentälle (yksi avain per talous) saat Malmnäsin kentältä maanantaisin klo. 17 jälkeen tai sopimalla erikseen hallituksen jäsenen kanssa. Hallituksen jäsenten yhteystiedot löydätte nettisivuiltamme (www.pargaskalkstennisklubb.fi).

HUOM. Pyydämme teitä palauttamaan viime kauden avaimen, samalla kun noudatte uuden
avaimen.

Pelivuoron varaaminen jatkuu edelleen e-varauksen kautta (www.evaraus.fi/pargaskalkstennis/kalenteri/5/6).

Kentänhoitaja on paikalla kuten aikaisempina kesinä klo 10 – 14. Päivällä hän toki pistäytyy myös hoitamassa kaupungin kenttiä vierasvenesatamassa.

Maanantaiturnauksia jatketaan kuten aikaisemmin, joten kentät ovat varattuja jäsenten turnauspelaamiselle maanantaisin klo 16 – 20 välisenä aikana läpi koko kauden.

Jatkamme myös ”Sijoituspelejä” sekä järjestämme ”Kesä-Cup” myös tänä vuonna kaikille
halukkaille joilla on pelioikeus, ja toivoisimme lisää naisia mukaan!

Tenniskursseja ei järjestetä Paraisilla tänä vuonna. Ne jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan
tenniksen parissa pyydetään ottamaan yhteyttä hallituksen jäseniin. Kursseja järjestetään niin Kaarinassa kuin Turussakin.

Lopuksi haluan muistuttaa kaikkia jäseniä kenttien hyvän kunnon vaalimisessa. Vaikka
kentillämme on kentänhoitaja, se ei vapauta pelaajia kentän harjaamisesta ja kastelusta pelin jälkeen. Haluan myös huomauttaa, että pelaaminen on kiellettyä sateella tai kentän ollessa sateen jäljiltä pehmeä.

Oikein mukavaa kevättä, nähdään viimeistään kentillä Malmnäsissä!

Daniel Wikman,
puheenjohtaja, Pargas Kalks Tennisklubb