Medlemsbrev / Jäsenkirje

Pargas Kalks Tennisklubb r.f. MEDLEMSBREV 3.5.2022

Bästa medlem,

Trots besvärliga tider är tanken att vi snart får köra igång utesäsongen i Malmnäs, så det är dags att Trots besvärliga tider är tanken att vi snart får köra igång utesäsongen i Malmnäs, där vi har ett splitternytt staket, så det är dags att komma ut med lite info om kommande säsong. Årsmötet hölls 15.12.2021. Gamla styrelsen fick förnyat förtroende. Styrelsemedlemmarna är Daniel Wikman (ordförande), Olle Sjövall (vice-ordförande), Kristian Lehtola (sekreterare), Camilla Engman (kassör) samt Mikael Ramstedt och Pekka Laitasalo (planmästare).

Till medlems- och spelavgifterna har det kommit förhöjningar pga staketinvesteringen. För de
medlemmar som vill ha plannyckel (spelrätt) är medlemsavgiften 70,- och för dem som vill vara medlem, men inte ämnar spela, är medlemsavgiften 35,-. Avgifterna skall vara betalda senast den 20.5.2022 för spel denna säsong.

Medlemsavgift med spelrätt (Seniorer) 70 €
Medlemsavgift med spelrätt (Familjemedlemmar) 15 €
Medlemsavgift utan spelrätt (Seniorer) 35 €

I kuvertet finns räkningen för betalning av medlemsavgifterna. Vänligen lägg till ref. numret vid betalning.

Nyckeln till banorna (en nyckel per hushåll) får du vid Malmnäs banor måndag kvällar efter kl. 17, eller enligt överenskommelse med styrelsemedlemmarna. Styrelsens kontaktuppgifter finns på våra web sidor (www.pargaskalkstennisklubb.fi).

OBS. Vi ber er returnera förra säsongens nyckel då ni avhämtar den nya nyckeln.

I bokning av speltid har vi nu övergått till e-bokning (www.evaraus.fi) av båda planer. Mer info om evaraus.fi hittar ni i detta kuvert. Planskötaren finns på plats såsom tidigare somrar mellan 10 – 14 med avbrott på dagen då han/hon är nere för att sköta om stadens banor vid gästhamnen.

Måndagsturneringen fortsätter som förut då banorna är bokade från kl. 16 – 20 för medlemmarnas turneringsspel. Det krävs spelrätt av dem som deltar i måndagsturneringen!

Vi fortsätter även med rankingspelen samt sommar-cup. Dessa är öppna för alla intresserade med spelrätt, och vi hoppas vi kan få fler kvinnor med!

Tyvärr ordnas det inga tenniskurser denna sommar i Pargas. De som är intresserade av att lära sig tennis, kan kontakta styrelsen. Det arrangeras kurser i St.Karins och Åbo.

Till slut vill jag åter påminna er om hur viktigt det är att värna om tennisbanornas goda skick. Även om vi har en planskötare betyder det inte att spelarna är befriade från sin skyldighet att borsta och vattna planen efter spel. Jag vill även anmärka om att spel under regn, eller på våt bana efter regn, är förbjudet.

Ha en skön vår, vi ses, senast i Malmnäs!

Daniel Wikman,
ordförande, Pargas Kalks Tennisklubb

Pargas Kalks Tennisklubb r.y. JÄSENKIRJE 3.5.2022

Hyvä jäsen,

Haastavista ajoista huolimatta on tarkoitus että pääsemme pian aloittamaan pelit Malmnäsissä, missä meillä on nyt upouusi aita, joten tässä hieman infoa tulevasta kaudesta. Vuosikokous pidettiin 15.12.2021. Hallituksen kokoonpanoon ei tullut muutoksia. Hallitus koostuu seuraavista henkilöistä: Daniel Wikman (puheenjohtaja), Olle Sjövall (vara- uheenjohtaja), Kristian Lehtola (sihteeri), Camilla Engman (rahastonhoitaja) sekä Mikael Ramstedt ja Pekka Laitasalo (kenttämestarit).

Jäsen- ja pelimaksuihin on tullut korotuksia, johtuen investoinnista uuteen aitaan. Niille jäsenille, jotka haluavat avaimen kentille (pelioikeuden) on jäsenmaksu 70,-. Niille, jotka eivät aio pelata, mutta haluavat olla tenniskerhon jäseniä, on jäsenmaksu 35,-.

HUOM. Jäsenmaksujen pitää olla maksettuna tämän kauden osalta viimeistään 20.5.2022.

Jäsenmaksu sis. pelioikeuden (Seniorit) 70 €
Jäsenmaksu sis. pelioikeuden (Perheenjäsenet) 15 €
Jäsenmaksu ilman pelioikeutta (Seniorit) 35 €

Kirjekuoressa on lasku jolla maksat jäsenmaksut. Pyydämme teitä käyttämään viitenumeroa.

Avaimen kentälle (yksi avain per talous) saat Malmnäsin kentältä maanantaisin klo. 17 jälkeen tai sopimalla erikseen hallituksen jäsenen kanssa. Hallituksen jäsenten yhteystiedot löydätte nettisivuiltamme (www.pargaskalkstennisklubb.fi).

HUOM. Pyydämme teitä palauttamaan viime kauden avaimen, samalla kun noudatte uuden
avaimen.

Pelivuoron varaaminen on molempien kenttien osalta siirtynyt e-varauksen (www.evaraus.fi) alle. Lisää tietoa evaraus.fi järjestelmästä löydät tästä kuoresta. Kentänhoitaja on paikalla kuten aikaisempina kesinä klo 10 – 14. Päivällä hän toki pistäytyy myös hoitamassa kaupungin kenttiä vierasvenesatamassa.

Maanantaiturnauksia jatketaan kuten aikaisemmin, joten kentät ovat varattuja jäsenten turnauspelaamiselle maanantaisin klo 16 – 20 välisenä aikana läpi koko kauden. Edellytämme
pelioikeutta heiltä jotka osallistuvat maanantaiturnaukseen!

Jatkamme myös ”Sijoituspelejä” sekä järjestämme ”Kesä-Cup” myös tänä vuonna kaikille halukkaille joilla on pelioikeus, ja toivoisimme lisää naisia mukaan!

Tenniskursseja ei järjestetä Paraisilla tänä vuonna. Ne jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan tenniksen parissa pyydetään ottamaan yhteyttä hallituksen jäseniin. Kursseja järjestetään niin Kaarinassa kuin Turussakin.

Lopuksi haluan muistuttaa kaikkia jäseniä kenttien hyvän kunnon vaalimisessa. Vaikka
kentillämme on kentänhoitaja, se ei vapauta pelaajia kentän harjaamisesta ja kastelusta pelin
jälkeen. Haluan myös huomauttaa, että pelaaminen on kiellettyä sateella tai kentän ollessa sateen jäljiltä pehmeä.

Oikein mukavaa kevättä, nähdään viimeistään kentillä Malmnäsissä!

Daniel Wikman,
puheenjohtaja, Pargas Kalks Tennisklubb