Rankingspel / Sijoituspelit 2017

I år kommer vi att fortsätta med ”rankingspelen”. Detta skall inte tolkas som elitspel utan som ren motionstennis. Alla intresserade, både män och kvinnor, får gärna komma med.

Rankingspelet är enkelt:

En spelare kan utmana en annan som är 1 eller 2 placeringar högre på listan.

Ex. Ranking sexan vinner över fyran, sexan stiger till fjärde plats, förloraren faller till femte plats medan femman faller till sjätte plats. Förloraren kan alltså endast falla ett steg bakåt.

Man spelar 2 set. Ifall det är jämnt spelas ett avgörande tredje set som ett tie break set till tio.

En spelare som  blir utmanad bör kunna spela matchen inom 2 veckor, eller alternativt komma överens om ett gemensamt passande tid (med beaktande av semester), för att undvika walk over.

Rankingtavlan finns på väggen vid planen (med namn och telefonnummer), där man även bokar speltider. De som var med förra året läggs automatiskt på listan.

OBS. Vi ber alla nya intresserade anmäla sig under maj månad till Micke Ramstedt (040 536 1785 eller micke.ramstedt@parnet.fi). Nya spelare läggs med på listan nedifrån.

Man kan också anmäla sig med senare under sommaren. På listan ryms max. 20 spelare.

Det är tänkt att spelen kan börja under slutet av maj, och att de kommer spelas ända till slutet av augusti (20.8.). Den som slutar som etta på rankingtavlan, kommer automatiskt att bli förstasedad i mästarskapsturneringen, som startar 26 augusti.

Med hopp om intressanta matcher!


Tänä vuonna jatkamme viime vuonna kokeilun alla olevia ”sijoituspelejä”. Näiden tarkoitus ei ole olla mitään ”ammattilaispelejä”, vaan ihan puhtaasti harrastustennistä. Tarkoitus on kohdata muita pelaajia, ja näin tutustua uusiin harrastajiin, ja kerhon jäseniin. Kaikki kiinnostuneet, sekä naiset että miehet, ovat tervetulleita.

Sijoituspelien käytäntö on helppoa:

Pelaaja voi haastaa toisen pelaajan, joka on 1 tai 2 sijoitusta korkeammalla taulukossa. Esim. jos kuutosena oleva pelaaja haastaa, ja voittaa, neljäntenä olevan nousee hän neljänneksi. Häviäjä tippuu sijalta neljä sijalle viisi. Viidentenä oleva tippuu sijalle kuusi jne. Häviäjä menettää siis aina vain yhden sijoituksen.

Pelataan kaksi erää, ja mikäli erät ovat tasan ratkaistaan ottelu tie break erällä, joka pelataan 10 pisteeseen.

Pelaajaa joka haastetaan pitää pystyä pelaamaan haasteottelun 2 viikon sisällä, tai vaihtoehtoisesti sopimaan yhteisesti paremmin sopiva aika (esim. ottaen huomioon kesälomat), muuten tulee walk over.

Sijoitus-taulukko löytyy kenttien seinältä, missä varataan myös peliajat. Henkilön nimen perässä on puhelinnumero. Uudet kiinnostuneet voivat ilmoittautua toukokuun aikana Micke Ramstedtille (040 536 1785 tai micke.ramstedt@parnet.fi), ja lista täytetään alhaalta. Sijoituspeleihin voi liittyä myös myöhemmin kesällä. Listalle mahtuu yhteensä 20 henkilöä.

Pelit voidaan aloittaa jo toukokuun lopussa, ja niitä on tarkoitus jatkaa elokuun loppupuolelle (20.8). Sijoitustaulukon ykkönen tulee automaattisesti olemaan ykkössijoitettu myös mestaruuskisoissa, jotka on tarkoitus järjestää alkaen 26 elokuuta.

Toivottavasti nämä pelit ovat suosittuja, ja saadaan lisää kiinnostuneita mukaan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.